Децата няма да ядат в градините по БДС, производителите – против

img

Отпада задължението на детските заведения за деца от 3 до 7 години да купуват и да готвят с продукти по БДС. Това се предвижда в проект на Наредба на задравното министерство, срещу която се обявиха производители. Те призовават премиерът Бойко Борисов да блокира документа.

"Целта ни е да формираме вкусовите качества на децата от най-ранна детска възраст. Те трябва да знаят коя храна е полезна за тях и коя носи печата за качество. Тези мерки за запазване на традиционното хранене съществуват във всяка една държава по света. Освен това те стимулират и националния бизнес", подчерта тя.

Пред Bulgaria ON AIR проф. Донка Байкова отбеляза, че е изключително притеснена от случващото се, тъй като става въпрос за здравето на бъдещото поколение на България.

"Преди наредбата, която предстои да бъде утвърдена, възниква въпросът дали това, което децата ще консумират в действителност, ще бъде най-доброто за тях", каза тя.

По думите ѝ, приетите през 2018 г. правила утвърждават изключително високо качество в храните, които консумират децата и са съобразени всички изисквания на физиологичните норми.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019