Полицейска блокада в Поморие: Мъж се барикадира в дома си, отцепена е част от главната ул. Княз Борис (ОБНОВЕНА)

img

Полиция отцепи голяма част от главната улица „Княз Борис“ в Поморие. В района не се допуска никой, съобщиха местни жители пред БургасИНФО. По неофициална информация се касае за мъж, който се е барикадирал в дома си и е имал оръжие. Според съседи той се казва Данчо и е на 42 години.

Обезвреден е с помощта на Специализираните полицейски сили. Няма пострадали граждани. Мъжът е задържан.

Директорът на ОД на МВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов потвърди пред БургасИНФО, че въоръженият мъж е изведен. Самият той е бил на място при обезвреждането му. "Благодаря на служителите от Специализираните полицейски сили за изключителния професионализъм при операцията днес", каза той.

По-късно от полицията обявиха подробности за драматичните преговори с барикадиралия се Йордан, който е бивш полицай. С него са били водени три часови преговори от екип от психолози и служители от Районно управление - Поморие.

В 13.48 ч. днес е получено съобщение за пореден семеен скандал, възникнал в дома на помориеца, разположен на ул. „Княз Борис I”, като спречкването било между него и двамата му родители. Своевременно към мястото на инцидента се насочили два полицейски екипа от Районно управление - Поморие, които констатирали, че 42-годишният мъж се държал агресивно с родителите си и бил въоръжен с пистолет. Забелязвайки полицаите, помориецът размахал оръжието, отправяйки заплахи, като майка му успяла да излезе от къщата. Баща му, който е трудноподвижен, останал в дома, в който били и летовници, отседнали на квартира. Помориецът излязъл пред единствения изход от жилището и останал на двора, където са водени и преговорите със сформирания екип от психолози и служители от Районно управление - Поморие.

Към момента 42-годишният помориец е задържан за срок от 24 часа. Огнестрелното оръжие е иззето – констатирано е, че същото е законно притежавано, тъй като мъжа до преди осем години работел в Районно управление – Поморие в „Патрулно постова дейност”. Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в Районна прокуратура – Поморие.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019