Настоящият кмет на Приморско спечели мощната подкрепа на общинската структура на ГЕРБ за предстоящите през октомври местни избори. На общинското събрание тази вечер в морската община за него гласуваха 42-ма от присъстващите 45 членове на партията. Останалите трима се въздържаха като единият от тях е самият той – единственият номиниран, който не гласува сам за себе си. Другото номинирано име беше на бившия общински лидер Захарина Неделчева, за която гласуваха 8 от присъстващите, 10 бяха против, а 27 се въздържаха. Третото подложено на гласуване име беше на общинския съветник Иван Тодоров, който спечели 6 гласа за, два против и 37 въдържал се. От проведеното тази вечер събрание става ясно, че ГЕРБ разчита на Димитър Германов за трета поредна победа на кметския вот.

В Китен партията излиза с ново лице - Николай Марков. Той е бивш полицай, местен жител, познат сред хората, макар че едва сега влиза в политиката. В останалите населени места партията подкрепя сегашните си кметове – на Ясна Поляна – Георги Георгиев, на Ново Паничарево - Яна Жекова и на Веселие – Стойо Карабинов.

Интересни нови попълнения има сред номинираните за общински съветници. Те са известни в морския град хора, но са нови в политиката и не са били част от управлението. Това са директорът на СУ „Н.Й. Вапцаров” Мариана Казларова, местният бизнесмен Милен Анастасов, предприемачът Георги Димитров, който добре познава тънкостите в сферата на туризма, чрез хотелиерство и ресторантьорство, както и синът на бившия зам.-кмет Милчо Милев – Костадин Милев. Сред номинираните са и сегашните общински съветници Манол Манолов, Борислав Киров, Иван Тодоров, Дамян Петков, Златина Тюлиева – настоящ председател на Общинския съвет, Павел Павлов, Иван Гайков, Пеньо Пеев, Янчо Янков, както и бившият общински съветник Захарина Неделчева.