Летен пленер, организиран от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - Бургас със съдействието на рисувалня „Елфина“ с ръководител Милена Димитрова, се проведе днес пред сградата на бургаската противопожарна служба. В пленера се включиха близо 15 деца на възраст между 6 и 14 години, като освен от Бургас имаше малчугани от София и Лас Вегас.

Подрастващите показаха рисувателните си възможности по тема, свързана с пожарната безопасност и защитата на населението. Първоначално следваха напътствията на ръководителката си Милена Димитрова за външно обследване на атрактивната сграда, построена през далечната 1910 год., а впоследствие и директно разгледаха различните видове противопожарни автомобили, както и екипировката на огнеборците.

Ръководителката на рисувалня „Елфина” Милена Димитрова обясни, че днес децата ще скицират обектите, а впоследствие при по-подходящи условия ще създадат и изцяло завършени картини, които рамкирани ще подарят на огнеборците навръх професионалния им празник – 14-ти септември.

Огромна бе изненада на малките художници, когато неочаквано за тях се появи кулинарния мастър шеф Станислав Райчев – най-известния бургаски огнеборец, придружаван от очарователна си съпруга, работеща на същото поприще – Цветомила. Двамата търпеливо позираха за снимки с малките „елфи” от рисувалня „Елфина”, като отговориха на всичките им въпроси за нелеката пожарникарска професия.