Уникален дух носи 86-годишният Георги Димитров от Бургас, който е най-възрастният спасител-ветеран по Южното Черноморие. Всеки ден той плува за своя лична тренировка по километър – километър и половина. „Понякога и повече“, каза с усмивка той. Мъжът впечатлява младите спасители с издържливостта си. „Влиза в морето с бастуна, прикрепя го към банския и плува с него. Може трудно да върви, но в плуването няма стигане“, възхищават му се младежите.

Георги Димитров работел като спасител десетки години, като началото е през далечната 1957 година.

„Тогава бяха първите пионерски лагери тук – в Крайморие. Имаше три с много деца. Още не беше създадена Спасителна служба. Назначаваха спасители, които бяха изявени плувци.“, каза той.

Както вече съобщихме, Георги Димитров е един от петимата спасители-ветерани, които днес бяха отличени от директора на БЧК-Бургас Виолета Радева и от стопанина на плаж Крайморие Николай Димитров. На емоционалната церемония присъстваха четирима от тях. След като получиха наградите си, мъжете, които по дух все още са спасители, се отправиха към морето. „Хайде, време е да си направим тренировката“, казаха те.