Благотворителна фотосесия обединява жителите на Каблешково, тъй като тя е в памет на наскоро починал млад мъж Стефан. Трогателен призив за участие в нея отправи сестра му Кристина, която буквално разтърси сърцата на хората с обичта и предаността към брат си и с желанието си да продължи с добрите каузи, на които той е бил посветен. Инициативата е подкрепена от местното НЧ „Атанас Манчев“ и в нея може да се включи всеки. Първата цел на благотворителната кампания ще е поставяне на тенис маса на открито. „Това е само първата част от серията събития, които ще организираме. Ще има и други каузи, които ще подкрепим и в които ще участваме активно“, казаха от читалището пред БургасИНФО.

Ето и чистосърдечния призив на Кристина:

Понякога, както всики знаем, животът може да ни удари в най-слабото място, точно когато най-малко очакваш. Да загубя брат си беше сбъдване на най-лошия ми кошмар и, за съжаление, той е истина, която продължава всеки ден, в който се събудя.

Не целя да прикова вниманието ви към себе си, нито имам за цел да будя съжаление и тъга у вас. Аз имах щастието и гордостта да бъда сестра на най-добрия и съвестен човек, когото познавам. Той ме научи на толкова много, че ми е трудно дори да започна. Благодарение на него сега съм толкова силна и борбена, защото самият той беше такъв и неговият дух и енергия винаги ще ме водят във всяка една стъпка и действие. Както много от вас може би знаят, Стефан обичаше да помага на хората, животните, обичаше да бъде полезен и подкрепяше красивите каузи. За семейството и приятелите си даваше и последното, което имаше. За съжаление обаче, ни напусна твърде рано, а на мен не ми остава нищо друго, освен да продължа от негово име да участвам и създавам каузи, които биха го направили щастлив, където и да е в този момент.

Затова бих искала да ви поканя да се включите в ПЪРВОТО от поредица благотворителни инициативи, които ще организираме в следващите няколко месеца. То представлява благотворителна фотосесия, която ще се провежда индивидуално, на открито, под формата на разходка, и ще продължи през целия летен сезон в удобно, предварително уговорено време и място. Идеята ми е не просто да се събират средства, а да се обменя време, отношение, разговор, усмивки, да се създаде един красив спомен, в памет на един красив човек, на една чиста душа.

Сесиите ще се водят от фотограф с опит, който с удоволствие и много ентусиазъм прие идеята. Цената е 15 лв. на сесия, а всички средста, които се съберат в този период, ще бъдат вложени за изграждане на външна тенис маса в град Каблешково. Каня всички, които се чувстват близо до идеята, които искат да разнообразят ежедневието си или просто да получат свежи снимки за тях и своите деца, да станат част, като се запишат.

Благодаря на всички!