Юбилейното издание на „Хоро край поморийския бряг“ ще покаже впечатляващите “Образи на другостта”

img

Концерт-спектакълът “Образи на другостта” е посветен на десетото юбилейно издание на фестивала “Хоро край поморийския бряг”. Концертът ще се състои на 15.06.2019 г. от 17.00 часа, в залата на НЧ “Просвета 1888” Поморие и в него ще вземат участие: Танцов клуб “Чайка Бургас-Поморие”, Танцов ансамбъл “На мегдана” – гр.София, Студентски фолклорен ансамбъл при ЮЗУ “Неофит Рилски”- гр.Благоевград и Представителна танцова формация “Траке”- гр.Стамболийски. Творческият екип на събитието включва: Петьо Кръстев /музика/, Николай Цветков, Георги Гаров, Велиана Дачева, Даниел Костов /хореография/, Мартина Иванова /сценография/, Николай Цветков и Георги Гаров /режисьори/ и Лиляна Христова /организатор/. Входът е свободен!

И тази година фестивалът “Хоро край поморийския бряг” ще спази традицията, събирайки на площад “Св. Св. Кирил и Методий” в Поморие клубове за народни танци от цялата страна. На 14.06.2019 г., ден преди концерта, всички те отново ще се хванат за ръце и ще извият пъстри хора от различните етнографски области в страната. Преди да покажат танцово майсторство обаче, всички участници ще преминат през центъра на града, демонстрирайки киприте си носии. Дефилето ще тръгне в 16.00 часа от началото на пешеходната алея (от ОББ, кафе „Summer Refresh“) и ще завърши на площада.

Събитието се провежда под патронажа на кмета Иван Алексиев, организирано е от Община Поморие и СНЦ Танцов клуб “Чайка”,, а задачата му е да бъдат представени красотата, богатството и уникалността на българския фолклор. Заповядайте! Ето и цялата програма:

14.06.2019 г.

15:00 ч.- техническа конференция за ръководителите- читалище „Просвета 1888”

16:00 ч. – начало на дефилето

16:30 ч. – начало на фестивалната програма

20:30 ч. – празнична вечеря на участниците във фестивала.

15.06.2019 г.

17.00 ч. – Концерт-спектакъл “Образи на другостта” в НЧ “Просвета 1888” Поморие

16.06.2019 г.

11:00 ч. – семинар по темата “Традиционни хора от с.Садина“ в закритата спортна зала на Балнеохотел „Поморие”

12:00 ч. – приятелска среща на ръководителите на клубовете, участващи във фестивала

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"