Тестове на тол системата в реално време започват от 16 август и ще продължат 3 месеца. Така всъщност се отлага въвеждането й за този период.
За целта превозвачите ще монтират бордови устройства на всички свои автомобили, за да се види картината на трафика на тежкотоварни превозни средства.Още по темата


За това се разбраха браншът и представители на МРРБ на среща при премиера Бойко Борисов.
"Ако е необходимо, ще направим промяна, за да регулираме този 3-месечен период и законово", съобщи регионалният министър Петя Аврамова.
След края на май тя ще свика Обществения консултативен съвет, на който МРРБ ще предложи тол тарифите и обхвата на тол системата в България.


"Имаме изготвени нови тарифни предложения за използването на тол таксата, които ще предложим на превозваческия бранш", обяви още Аврамова след разговора в МС.
На срещата всички се обединили, че тол система трябва да се въведе и че пътищата ни имат нужда от повече средства за ремонт от събираните с винетната система към 370 млн. лв.
Изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев заяви, че за бранша е важно да се направят реални тестове, от които да се види истинското състояние на трафика.