Петдесет и две годишният бездомник Пол Рокет, който в продължение на седем часа се угощавал в ресторант край Кембридж, получи присъда от 34 седмици затвор, тъй като отказал да плати сметката си, съобщи в. "Daily Mail".

На 27 декември м.г. Рокет се почерпил обилно и с различни питиета и така сметката му се закръглила на 53 британски лири (61 евро).

Съдът в Кембридж е издал присъдата предвид факта, че бездомникът е имал забрана да влиза в ресторант, ако няма средства да заплати. Въпреки това Рокет влязъл в ресторанта към 17 часа и излязъл едва в 23 часа с помощта на пазачите, предаде БТА.

Рокет твърди, че посетил заведението, за да оцелее. Той си поръчал хапки от раци, панирани кюфтенца, пържени картофи, плодова салата, два сайдера, две двойни уискита и две кафета. Пред съда той каза, че не е проявил криминално поведение и не се призна за виновен. Съдът обаче реши Рокет да лежи 34 седмици в затвора и поднови забраната му да влиза в ресторант без пари.

"Рокет никога не е имал намерение и средства да плаща за консумацията си и знае какви са последствията. Жалко е, че се е озовал в такава ситуация, но той просто е нарушил закона," коментира местен полицай.