Родители настръхнаха срещу строеж, започнал на метри от училище „Любен Каравелов“, което се намира в кв. Възраждане в Бургас. „По проект ще има 6 етажна жилищна сграда,която ще е почти на калкан с училището. Ще закрие около 15 прозореца на актовата зала,която се помещава заедно с библиотеката и 4-5 класни стаи на първокласници в бившата сграда на банята. Като там височината ще е 6.27м. Строежът навлиза в двора на училището, на което е съборена оградата, всичко е ремонтирано съвсем наскоро по европроект.Улицата между „Гладстон“ и „Ивайло“ е с унищожена тротоарна настилка, която е правена съвсем наскоро. Това безумие трябва да се спре, не знам какви са нормативните уредби но знам, че има минимално отстояние,и то го няма, а някой го е разрешил“, реагираха родители в социалните мрежи вчера.

Тази сутрин в пряко включване по Нова телевизия от двора на училището, родителите и ръководството на учебното заведение изразиха своето недоволство. „Подали сме докладна в общината заради разрушената ограда. Изкопните работи започнаха на 7 май. Бяха ни представени строителното разрешение и проекта”, заяви директорът на ОУ "Любен Каравелов Анета Димова пред Нова тв.

Зам. кметът по образование Йорданка Ананиева обяви, че вчера, веднага след получаване на сигнала, кметът Димитър Николов е спрял строежа и че устройственият план ще бъде променен.„През последните години влагаме много средства, за да ремонтираме училищата. За момента строежът е спрян. Оказа се, че тази земя е реституирана през 2000 г. Строеж няма да има, докато не се преработи проекта”, каза още Ананиева.