Служител в куриерска фирма разкървави лицето на жена-колега, като й заби шамар в офиса, намиращ се в бургаския ж.к. „Славейков“. След като жената се свлякла на земята, той избягъл. За екшъна „кавалерът“ е осъден на пробация за срок от 1г. и 6м., както и на 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото. Той ще трябва да плати и 1000 лева на потърпевшата за причинени неимуществени вреди.

Служителката изпълнявала задълженията си в офиса на фирмата, като при приемане на по-тежки пратки извикала колегата си да помогне с преместването им в склада на офиса. Той обаче се доближил до нея и й ударил шамар в главата. След това оставил служебния си телефон на земята и избягал. Управителката на офиса забелязала, че служителката се свлича на земята и веднага притичала, за да й окаже помощ. Тя не успяла да вдигне пострадалата и помолила свои колеги да помогнат. По лицето на потърпевшата имало кръв. Тя била откарана със служебен автомобил от друг служител до болнично заведение. След случилото се колегата, извършил „геройството“ не се върнал на работа в офиса.

Жената е била прегледана от съдебен лекар, който е дал заключение, че е била установена рана на горен клепач с кръвонасядане, които е възможно да се получат по време и начин както е съобщила.

„Нанасяйки шамар по главата на тъжителката, подсъдимият ясно е съзнавал и е имал реална представа, че ударът ще причини на тъжителката нараняване, в резултат на което да настъпи разстройство на здравето й. Още повече подсъдимият е съзнавал, че удря лице от женски пол, което се предполага, че е по слабо физически и нанесеният удар ще причини по-тежки наранявания. Независимо от това подсъдимият целенасочено е действал, за да постигне тези последици“, се казва в мотивите на Бургаския районен съд, постановил присъдата, която може да бъде обжалвана.