Областната дирекция на МВР-Бургас се включва с атрактивна демонстрация във фестивала „Бургас Твори“, който започва днес в експозиционен център „Флора“. Това е амбициозен проект на бургазлийките Женя Гайтанджиева и Михаела Бошева, както и на Община Бургас, които имат за цел да осигурят една различна и атрактивна трибуна на всички невероятни таланти и професии от региона и страната.

ОДМВР ще участва със служители на „Пътна полиция“, водени от желанието за намаляване броя на жертвите на пътни инциденти и повишаване на културата за безопасно поведение на пътя, обясниха от дирекцията.

На 11 и 12 май т.г. на територията на Експозиционен център Флора Бургас всеки може да се потопи в творчески работилници с различна насоченост, а в неделя около 14,00 часа да стане част от демонстрациите на сектор „Пътна полиция“, чийто акцент ще бъде детето като участник в движението по улиците на града. Подготвили сме много изненади!

Родителите пък ще имат възможност да опознаят техническите способности на мобилните и триногите камери, да проверят ефекта на алкохол върху организма си или просто да разберат дали имат влязли в сила административни нарушения.

Не забравяйте, че по същото време и на същото място, ще може да се запознаете с талантливия служител на Криминална полиция и най-добрия треньор на България по бойни изкуства – Венилин Русинов. Той ще бъде в експоцентър „Флора“ с част от своя отбор малчугани, които ще разкрият пред бургазлии и гостите на града тайните на джу-джицу.