Неврохирургът д-р Тодоров даде ценен опит на абитуриенти, те вече знаят как да се пазят от травми и да помогнат на пътя (СНИМКИ и ВИДЕО)

img

Над 30 абитуриенти от Търговската гимназия в Бургас днес получиха ценни съвети как да се пазят и да оказват първа помощ на пътя в случай на инцидент. Инициативата за срещата с младите хора беше на специализанта по неврохирургия от УМБАЛ-Бургас д-р Светослав Тодоров, като на нея присъства и Галя Стоянова – инспектор „Пътна полиция“ към ОДМВР-Бургас. В полезните демонстрации се включи и учителят по физическо възпитание и доброволец към БЧК Станимир Коларов. В тях участваха и самите зрелостници.

Младите хора разбраха как не само да карат безопасно в нощта на бала, но и да могат да окажат първа помощ в случай на нужда както на човек, пострадал при катастрофа в кола, така и на моторист. Д-р Тодоров посочи, че е изключително важно шофьорите и пътниците да са с колани, тъй като горната част пази от черепни и гръдни травми, а долната – от различни размествания на таза, откъдето при инциднти се получва най-тежко кървене. Лекарят демонстрира, заедно с учителя по физическо възпитание, как се действа, ако човек е в безсъзнание, как се прави сърдечен масаж и обдишване. Учениците видяха как се реагира при ситуации на пострадали хора - както възрастни, така и бебета. Показани им бяха техники за спиране на кръв, как се действа при наличие на чуждо тяло, което не трябва да се вади и при изгаряния.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас