Скъпи бургазлии, пожелавам ви чудото на Великден да озари всеки дом и в него да има радост и обич, се казва в поздрав, отправен от кмета на Бургас Димитър Николов към жителите на морската община по повод Възкресение Христово.

Ето и пълния текст:

"Уважаеми съграждани, Христос воскресе,

Обръщам се в този светъл празник с най-топли чувства към вас и отправям пожелания за здраве и благоденствие.

Възкресение Христово е символ на победата на светлината над мрака, на живота над смъртта. То ни помага да се върнем отново към истински важните ценности в живота - вярата, милосърдието и любовта към ближния.

Вярата в Христовото Възкресение ни е нужна винаги. Тя ни помага да съхраняваме доброто в сърцата си и да раздаваме от него на всички хора. Именно това е правилният път, по който трябва да вървим, следвайки мечтите си.

Нека на този светъл християнски празник се обърнем отново към старите традиции, да се съберем със семействата си и с приятели, за да почувстваме заедно магията на Великден. Нека се помолим за нашите близки, които вече не са сред нас. Да подадем ръка на човек, който се нуждае от подкрепа и съчувствие.

Не трябва да забравяме, че Христос бе разпнат и възкръсна заради всички нас. Така Спасителят ни показа, че в мислите и делата си трябва да бъдем по-човечни, смирени, да прощаваме и да сме благодарни за това, което имаме.

Скъпи бургазлии, пожелавам ви чудото на Великден да озари всеки дом и в него да има радост и обич.

Честито Възкресение Христово!"