Хакери буквално сринаха крехката Ивелина Дмитрова, която след години в инвалидна количка се опитва да се изправи на крака след операция и настояща рехабилитация. Ива е пряко свързана с Бургас, въпреки че живее в Русенско. Преди 10 години на околовръстния път в посока Созопол тя и неин приятел претърпяха тежка катастрофа с фатален край. Младежът загина на място, а тя остана неподвижна в най-хубавата си младежка възраст. От повече от година Ивето има надежда да се изправи на крака и да живее като нормален млад човек. Претърпя операция и от година е на постоянни процедури по рехабилитация, като полага изключителни усилия да върне живота си. За това й трябват, разбира се – средства.

„Днес Ива разбра, че е обрана от хакери. Личната и сметка и PayPal бяха занулени. Някой е пазарувал в 5 различни сайта за не малки суми. Средства, изкарани от продажбата на гривни и мартеници, с които Ива трябваше да замине следващият месец за Павел баня и да покрие личните си разходи, докато е там. Ива реагира бързо на случващото се и днес ходи до банката в Русе, за да блокира картата си и е пуснала молба за оспорване на транзакциите. От банката са обещали, че ще направят всичко възможно и парите ще бъдат възстановени, но може да минат месеци.“, обявиха нейните приятели.

Peypal-a на Ива няма да бъде активен, а личната сметка е блокирана, докато не мине всичко и парите евентуално бъдат върнати.

„Нямам идея какво са пазарували, само се виждат сайтовете. Цял ден все едно се задушавам, инхалаторът е в ръката ми, не знам в кой момент ще получа пристъп. Все едно се срина животът ми под краката. Вярно - не е сума, която е кой знае колко голяма, но за мен е... 2 години пенсията ми.“, каза огорчена до дъното на душата си Ива пред БургасИНФО.

Тя ще пусне жалба и към полицията за киберпрестъпност.