Най-сръчните малки майстори плетат венци от върбови клонки и изработват кошници за яйца в арт работилнички, разположени на площад „Св. св. Кирил и Методий” в центъра на Бургас. Настроението на Цветница е приповдигнато, а в различни части на града са организирани множество мероприятия.

В тях активно участват със свои прояви всички читалища в Бургас. За малките сръчковци са сформирани 11 творчески ателиета. В тях талантливите деца изработват дървени сувенири и хартиени цветя. В 11:00 часа ще започне богата фолклорна програма, в която ще участват малките танцьори от ФА "Атанас Манчев" с ръководител Павлина Кръстева и певците от народен хор "Трепетлика" с диригент Пепа Запрянова. В 12 часа на площада ще започне концерт с участието на Ансамбъл за народни песни и танци "Сливен" с ръководител Димитър Димитров, и танцьорите от ПФА "Странджа" с ръководител Марио Егов.

В к-с "Меден рудник", от 11:00 часа, пред църквата "Св. Димитър" започва празничен концерт "Цветница е". Тази година, за да е пъстро и цветно на празника за всички, там ще чуем ДФФ "Звъника" с ръководител Ваня Дженезова и талантите от школата по гайда при читалището с ръководител Георги Миронски. Танцьорите от ансамбъл "Атанас Манчев" ще се погрижат за доброто настроение с пъстри хора. А всички, които желаят, могат да си изработят венци от цветя и великденска украса в цветните работилнички. Участието е безплатно, а доброто настроение задължително, споделят организаторите - НЧ "Паисий Хилендарски 1928".

Стотици бургазлии се редят на опашки пред храмовете в Бургас. Организацията е на ниво и колоните бургазлии преминават бързо.

Много усмивки и цветя съпътсват празника.