Стотици мощни машини от цялата страна се събраха край Морска гара в Бургас, за да поставят началото на мотосезон 2019. Десетки клубове не само от Бургас, но и от София, Сливен, както и от цялата област, дойдоха край морето.

„Пожелаваме си на края на сезона да бъдем същият брой, като този, който сме днес”, каза Пламен Петров – президент на мотоклуб Hooligans MC Burgas. Те са своеобразен домакин на днешната среща.

Стотиците мотори се превърнаха в истинска атракция за минувачите. Сред мотористите бяха цели семейства, заедно с малките им деца. Един от дошлите на старта беше и общинският съветник Стефан Колев, на чийто мотор „Кавазаки” той е изписал името си и кръвната си група.

„Всичко се случва на пътя и трябва да сме подготвени. Тъжно е, но от 9 души в нашия клуб, двама загинаха през изминалата година, а един беше тежко ранен при катастрофа в „Меден рудник”, обясни Колев.

Зрелищни демонстрации с мотор привлякоха вниманието на публиката. В 12ч. предстои внушително мотошествие да премине през целия град. След това ще бъде раздаден курбан за един от членовете на клуб „Морски братя” Димитър Анастасов, известен с прякора Питона. Той е истински търсач на силни усещания, като обикаля из целия свят на две гуми