26-годишният Иван Апостолов, който с братята Ангел и Красимир Радеви е задържан по обвинени за отвличане на мъж в бургаския квартал Рудник, иска да излезе от ареста под парична гаранция. В момента съдът гледа мярката за неотклонение на тримата. По време на делото стана ясно, че Иван има три деца, иска да сключи граждански брак с жена си, която е непълнолетна, и има положителен социален доклад. Той е определен като образцов гражданин, който може да сключи брак с непълнолетна. Работи като общ работник във фурна и има адрес.

„Щом за ПТП се дават 10 хиляди гаранция, ти можеш ли да платиш 15 000 лв.”, попита го съдия Захарин Захариев, при което Иван отговори отрицателно. Адвокатът пък му допълни, че близките ще съберат парите.

„Иван има четири листа присъди. Интересно общество е българското... Има положителен социален доклад от социалните служби, какъв обществен феномен са тези социални. На човек, който има 100 присъди за грабежи, кражби Той, 15 хиляди лева, няма да ги събере докато е жив, но 15 хиляди престъпления ще извърши. И децата си ще научи да крадат”, заяви съдия Захарин Захариев.

Съдът реши и тримата мъже да останат под стража.