Винаги ще заставаме зад гърба ви и ще помагаме с каквото можем, защото нека не забравяме, че ФК „Черноморец” е най-старият отбор на Бургас и може би той е истинският бургаски отбор. Това заяви зам.-кметът на Бургас д-р Лорис Мануелян при представянето на богатата програма, с която ще бъде отбелязана 100-годишната от създаването на клуба.

На представянето присъстваха още почетният президент на ФК Черноморец 1919 Тома Томов, зам.-председателят на ОбС Бургас Станимир Апостолов, спонсори и легенди в спорта. В залата бяха и играчи и треньори от школите.

„Детската школа е основен приоритет. Децата са около 250. По-важното е, че клубът поддържа всички възрастови групи. Миналата година почти всички от тях бяха първи. По-интересното е, че това е аматьорски клуб, при който ако тази година 17-те влязат в елитните групи, ще бъде единственият амтьорски клуб с две елитни формации. Те са тези, които играят с „Левски”, ЦСКА, „Лудогорец” и т.н. Лично аз считам за огромен успех и приротитет на школата тази година”, заяви президентът на ФК „Черноморец 1919” Костадин Марков.

Той заяви още, че ще поддържат и 13-ки и 17-ки в елитните групи и, че е доволен от развитието на нещата в школата и работата на треньорите в нея.

„Опитваме се да внедряваме методики от други отбори. Говоря за отбори от Англия, Холандия, Залцбург. Политиката за развитие е да играем само с местни кадри, нямам търпение да интегрираме 17-те при мъжете. Много ми се иска да играем с момчета от Бургас и региона. Мисля, че за 2 години клубът си изгради имидж на коректен партньор както към своите футболости, така и към оснаталите клубове”, заяви Марков.

До момента Община Бургас е отпуснала 30 000 лева за честванията за годишнината на тима, а от частни спонсори са събрани 10 000лв.

„Клубът не само се съхрани, но има и добро бъдеще, което в момента е в залата. Много наши съграждани носят Бургас в кръвта, Черноморец в сърцето”, заяви Станимир Апостолов.