Съветници от ГЕРБ питат: Как се справя община Карнобат с увеличения брой на безпризорните кучета

Как се справя община Карнобат с увеличената популация на безпризорни кучета в града, каква е ситуацията с подадени заявления за дърва за огрев и защо липсват маркировка за паркиране на хора в неравностойно положение?

Тези три питания са входирали съветниците от ГЕРБ-Карнобат в деловодството на Общинския съвет в града. Те ще очакват отговори от кмета на общината на предстоящата сесия. Въпросите са свързани с чувствителни за жителите на града теми.

„Питанията са провокирани и от местните хора, които ни сигнализират за проблеми и търсят нашето съдействие. Безпризорните кучетата в града са се увеличили особено в района на Златното езеро, за съжаление, има и пострадали от тяхното агресивно поведение. Искаме да се информираме какво прави общинската администрация по отношение на задържането и настаняването им в общинския приют. Както и да стане ясно как се контролира и изпълнява дейността на заведението“, коментираха от групата на ГЕРБ в местния парламент.

Общинските съветници посочват още един проблем, по който ще търсят отговор от общината на заседанието тази седмица. Те са посочили няколко възлови места в града като МБАЛ-Карнобат, медицинските лаборатории „Рамус“ и „Лина“, паркинг до градския стадион и ДГ „Иглика“. На тях липсва маркировка за паркоместа за хора в неравностойно положение.

„За съжаление, въпреки че настоящият отоплителен сезон реално е към своя край, получаваме сигнали за все още недоставени дърва за огрев от жители на общината. В тази връзка искаме информация от кмета г-н Димитров решен ли е проблемът с осигуряването на материал за огрев за населените места, има ли недостиг? И ако има проблем – на какво се дължи той и по какъв начин ще бъде избегнат за в бъдеще“, коментира Антоанета Стоянова, която е водач на групата съветници от ГЕРБ в местния парламент.