"Роуз Вълшебната ми Кръстница" е заглавието на едно любопитно ново четиво, чиято премиера ще е на 19 април, петък. Въпреки че изглежда като детска книжка, тя съвсем не е такава. Първите й читатели я определиха като "магически реализъм". Част от 12-те разказа в нея са истински истории, друга част - вдъхновени от такива. Но краят е такъв, какъвто е поискал авторът. А авторът е дългогодишният бургаски журналист Екатерина Капрова, човек пишещ и човек с въображение.

Роуз е фея-кръстница, която орисва бебета и после се меси в живота им. Тя носи червени ботуши, многофуста пола, островърха шапка и лети на метла. Тя има кристално кълбо, може да влиза в сънищата на хората, рокаджийка е и има гадно чувство за хумор. Така Катя описва главната си героиня.

"Накрая всичко свършва добре. Ако не е добре, значи това още не е краят", казва Катя.

В книгата има раждане, смърт, ад и рай, бебета и циганки, вещици и феи, ангели и демони, любов и омраза, сълзи и усмивки. Тя започва с една автобиография, в която Екатерина Капрова обяснява защо празнува рождения си ден от 16 до 20 април.

Редактори са Ваньо Вълчев и Динко Динков. Корицата е дело на сина на Екатерина - Никола Христов, както и на Стефан Димитров. Издател е "Либра скорп", а книгата се издава със съдействието на литературния клуб при Народно читалище "Фар 1946".

Премиерата на книгата "Роуз Вълшебната ми Кръстница" е на 19.04.2019 г., от 17.30 ч. в Бургаската художествена галерия "Петко Задгорски". Катя Капрова съчетава промоцията на книгата с 50-годишния си юбилей и отбелязването на 25 години в журналистическата професия.