Местан се е движил на път без предимство, вземат му проби за алкохол

img

До момента сме установили, че по пътя за село Загорско към Т- образното кръстовище се е движил лек автомобил, управляван от Лютви Местан, а по пътя Кърджали - „Маказа“, който е път с предимство, се е движил друг автомобил, в който е имало семейство- мъж, жена и две деца.

Това съобщи за Агенция „Фокус“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с тежкия пътен инцидент на пътя за пункта „Маказа“, при който загина 6-месечно бебе.

 

„Сигналът за възникналото ПТП е постъпил в 13.40 часа. ПТП е станало на Т- образно кръстовище от пътя Кърджали- „Маказа“, който е път с предимство, и пътя за село Загорско“, обясни тя.

 

„На мястото работят полицейски разследващи органи, под личното ръководство на окръжния прокурор на Кърджали Желязко Стефанов. Извършва се оглед на местопроизшествието и се разпитват свидетели“, заяви Румяна Арнаудова.

 

„Едното дете в автомобила е на 10 годинки, а другото е 6-месечно бебе. След инцидента бебето е починало“, посочи тя. „Тримата останали в автомобила са отведени за лечение в МБАЛ „Атанас Дафовски“ в Кърджали. Там им се оказва медицинска помощ“, каза още Румяна Арнаудова.

 

И четирите теста са отрицателни.  „Лютви Местан е отведен за даване на кръвна проба в болницата в Кърджали. Там ще се вземе кръвна проба и от другия водач“, заяви тя.

 

„Продължават следствените действия и тези по оглед на местопроизшествието.

Първоначалните следствени действия са изключително важни, за да се вземе решение“, обясни говорителят на главния прокурор.

 

„В следващите часове, след като приключат първоначалните следствени действия, огледа и разпитите на свидетели, прокуратурата ще вземе решение за следващите си действия“, обяви Румяна Арнаудова.

 

„Мога да уверя, че прокуратурата ще приложи еднакъв аршин, както досега е реагирала, по отношение на сходни инциденти, при които по непредпазливост се причинява смърт“, подчерта тя.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Цанко Цанков се бори за рекорд - преплуване на Бургаския залив

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец