Това обяви сестра му Рая Крумова във Фейсбук. Тя се обръща към всички, които приписаха смъртта на Явор на дрогата, със зависимостта си той се бори години. Явор Захариев бе открит в дома си с тежки наранявания в безпомощно състояние и почина в болница.

"Искаме да се обърнем към тези, които побързаха да го нарекат "наркоман" или да подчертаят с големи черни букви, че той е загубил борба си с наркотиците. Към тези, които с огромна лекота му сложиха този безплатен етикет и не се замислиха, че това може да причини още повече болка на хората, които го обичат. Точно към тези хора искаме да се обърнем...Към всички тях и към всеки един поотделно.

Ще ли е възможно да си върнете думите назад? Ще ли е възможно да предъвчите тази гадост и този бълвоч, които изплюхте? Ще ли е възможно да да го сдъвчите добре и да го преглътнете, без да се задавите?


Благодарим ви предварително.

На всички вас държим да кажем, че това не е поредната наркоманска история, която от първия момент ни нагнездихте насила в главите, без дори да знаете какво точно се е случило "по непотвърдени данни". По изключително... и подчертаваме, по изключително потвърдени данни, Явор не е имал наркотици в тялото си. Абсолютно никакви.

Явор е бил бит... пребит от бой и тялото му, което беше също толкова чупливо, както и душата му не издържа.

Това е истината за Явор и за неговата смърт, написа сестрата на Явор Захариев във Фейсбук.