48 щангисти от цялата страна участват в най-новия турнир по вдигане на тежести, който стартира в Бургас. Състезанието носи името на легендарния треньор Иван Абаджиев, който издигна авторитете на страната ни в този спорт на световно ниво. Организатор на надпреварата е КВТ "Черноморец" - Бургас, със съдействието на Община Бургас и финансовата подкрепа на Общинския съвет по наркотични вещества.

Специално за откриването на надпреварата в морския град дойде двукратният олимпийски шампион и носител на много други отличия Нораир Нурикян. Той е приел поканата на треньора от клуб "Черноморец" Димитър Ковачев да присъства на церемонията. В нея участва и зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, който поздрави спортистите и треньорите от името на кмета Димитър Николов и им пожела да покорят много спортни върхове.

Свои представители в турнира имат 4 клуба от Велико Търново, Стара Загора, Добрич и домакинът Бургас. Те ще мерят сили в категориите момчета и момичета до 13 години, кадети до 15 години, юноши и девойки. Надпреварата продължава и в събота.