Бургас учредява награда на името на създателя на Морската градина Георги Духтев, ето кога ще бъде връчена за първи път

img


Награда на името на Георги Духтев ще бъде учредена и връчена за първи път още този месец в Бургас. Предстои откриване на Националната изложба на цветя "Флора 2019" - още една от емблемите на града и е логично призът да бъде получен от някой от най-креативните участници в конкурсната програма на цветното изложение.

Предложението за наградата е представено в Общината от бургазлията Димитър Димов. Формалният повод е този, че догодина се навършват 110 години, откакто той е създал любимата ни Морска градина.

Кметът Димитър Николов искрено благодари за чудесното предложение на Димитър Димов. И дори няма да се чака до 2020-та.

"Подкрепям горещо идеята за връчването на награда, носеща името на създателя на Морската градина - Георги Духтев. Като млад ландшафтен архитект, завършил образованието си във Виена, той е поканен да поеме грижата за градините на царския Евксиноград, но избира Бургас и едно по-несигурно, но романтично бъдеще, за да очертае първоначалните граници и алеи на нашия Приморски парк, да засади и отгледа първите растения в неговата богата колекция. И до днес това е най-любимото и разпознаваемо място в нашия град", каза кметът Николов в отговора си до г-н Димитър Димов.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас