Звяр в човешки образ застреля с въздушна пушка кучето Мими, любимката на деца и възрастни на улица „Вълнолом“ в бургаския кв. „Крайморие“. Две от сачмите са попаднали в гръбначния стълб на животинчето. Жестокият стрелец е дебнал кучето, като е действал през нощта – в периода между 1 и 6 часа. Сутринта хората, които са се грижили с любов за Мимито, са я открили в безпомощно състояние, просната в локва кръв и с неподвижни задни крака.

„Първоначално си помислихме, че е ранена при инцидент, че е блъсната от кола и т.н. Не можехме да допуснем, че някой с умисъл може да й посегне. Обадихме се сутринта на ветеринарния лекар д-р Цветилена Маргарова от Ветеринарно-медицински център "Св. Георги Победоносец", която веднага се отзова и прие кучето. Усъмни се, че раната не е удар и ни изпрати на рентген. Направихме снимките в клиника „Анимо“, където останахме шокирани, когато се видя, че по Мими е стреляно. Нямаше никакъв шанс за нея и докторът я приспа, за да не издъхне в мъки.“, разказаха потресени жители на „Крайморие“, които са обичали четириногото си любимче.

Мими е била бездомно куче, което е намерило своите любящи хора. „Беше изключително социална, не се разхождаше сама, винаги следваше някой от нас. Децата по улицата играеха с нея, всички й се радваха, хранеха я, гушкаха я“, казаха те.

Местните жители са шокирани от факта, че стрелецът е неизвестен и че в момента съвсем необезпокоявано продължава да таи агресия. „Утре подобен индивид може да посегне на друго живо същество, независимо дали е животно или човек“, коментират хората.