Градоначалникът на Камено Жельо Вардунски призова кметовете на общините да засилят дисциплината по контрола на нелегалните сметища. Проблемът с тях е голям, тък като има по четир в почти всяко село и общинския център, което прави около 64 точки, от които общината псотоянно извозва отпадъцо.

„Една неголяма част от населението изхвърля отпадъци в покрайнините на населените места. Не са много хора, но създават проблеми и на съвестните гражднаи. А Това първо не е приятно, второ – получаваме глоби от РИОСВ постоянно и те са прави. Направих забележка на кметовете, че не са съставоли нито един акт. Общината дава по 70 000 -80 000 лева на година за почистване. Ние отиваме, товарим боклуците на камиони и ги караме до регламентираното сметище, което са разходи”, обясни Вардунски.

Той съобщи и добрата новина, че Общината е закупила нов камион с кран и гребло.

„Много съм доволен, защото го закупихме с 50 00лв. под предвиденото. Сега имаме възможност да купим и микробус, който ще обслужва селата и ще събира изхвърлените съчки и листа. Дори хората да ги оставят пред домовете си и да ги събираме от там, като услугата е безплатна, пак ще икономисаме повече отколкото от разчистването на нерагламентиране сметища”, заяви кметът.