Ремонтът на разбития оковръстен път на Камено, който беше ад за шофьорите, започва до месец. Това съобщи кметът на общината Жельо Вардунски. Както БургасИНФО вече съобщи съдебната сага, проточила се три години, приключи преди няколко дни. Точка сложи Върховният административен съд, който реши, че отхвърля жалбата на "Автомагистрали-Черно море"АД срещу решение на директора на Областно пътно управление - Бургас за оценка и класиране на участниците в обществена поръчка за избор на изпълнител на проучвателно-проектантски работи и строителство на обект Обход на Камено.

„Фирмата изпълнител печели и в момента извършва техническо проектиране. Тяхното уверение е, че до месеч ще започнат строителните дейности”, заяви Вардунски.

По време на сесията на Общинския съвет днес стана ясно, че системата за видеонаблюдение в града вече работи.

„Камено вече е със завършен цикъл на видеонаблюдение. Монтирани са 25 камери по входовете на града, централната част и парковете. Скоро и в двата парк ще пуснем безплатен wi-fi и понеже не ни одобриха по програмата на Европейския сюз, ние ще го финансираме. С видеонаблюдението гарантираме сигурността в Камено. И досега престъпленията не са сериозни и имаме добра разкриваемост, но с тези камери ще засилим дисциплината. От вчера работят всички, като миналата година пуснахме 14 в централната градска част, заради няколков вандали, които чупеха пейки и кошове. Вече знаем кои са и спряха”, заяви кметът на Камено.