24-годишната Силвия от Бургас, която се бори с прогресиращо заболяване има нужда от транспланттация на роговица, за да запази зрението си. Нейните сърцати приятели и близки правят всичко възможно, за да съберат нужните средства и организират благотворителен концерт на 4-ти април в НХК. Вижте емоционалния призив на Сиси Николова във фейсбук към всички, които могат да помогнат младата бургазлийка отново да вижда света.

„Тя се казва Силвия и е в разцвета на младостта си, едва на 24 години. Научена е на дисциплина, сила и търпение, а в нея е закърмена жаждата за борбеност, тъй като е спортистка - била е баскетболистка към баскетболен клуб "Лукойл Нефтохимик" Бургас, след което завършва НСА и става учителка по физическо. За съжаление, колкото и борбена да е, сега тя не може да се пребори с прогресиращо заболяване, представляващо изкривяване на роговицата, заради което има все по-голяма загуба на зрението си. Силвия се нуждае от трансплантация на роговица от донор в най-кратки срокове, за която разбираемо са нужни доста средства. Моята съученичка Петя Каракашева от Бургас е едно момиче, което от малко се занимава със спорт, по-специално футбол. Предвид факта, че в последните 5 години всеки ден съм с нея и според моите лични наблюдения мога да кажа, че футболът беше нейният начин на живот, нейна религия, нейна опора, не просто хоби, не просто защото трябва, а с толкова страст, с толкова хъс и амбиция излизаше на терена и се раздаваше за за себе си, за играта, за публиката и за отбора! Поради нейни лични здравословни причини, Петя приключи с този спорт и се обърна към по-леките спортове, не защото не иска, а защото няма физическата възможност. Тя знае каква е цената, която един спортист трябва да плати в последствие от онова, което прави. В случая на Силвия обаче, спортът не е виновен за заболяването ѝ, което подтикна Петя да организира Благотворителен Концерт "Светлина За Силвия", с който да помогнем всички заедно в събирането на сумата!
Призовавам всички мои приятели, които имат възможност да дойдат, да се забавляват с нас в залата на НХК на 4-ти април от 19ч. и заедно да протегнем ръка на едно младо момиче да прогледне и да продължи да прави това, на което е отдала живота си пълноценно! Да покажем, че заедно можем много, да отворим сърцата си, да се преборим заедно с нея, да направим света по-добър! Моля!!!

Присъствието не е задължително, но е важно, защото може да промени един човешки живот!
4-ти април, Дом НХК, 19ч. Ние ще бъдем там, а вие?!"