Общественичката и дългогодишен специалист по земеделие Радостина Батанова се бори с коварно заболяване повече от година и вече близките й нямат средства, за да се лекува. Батанова е добре позната в политическите, обществените и експертните среди в Бургас. Ето и емоционалното писмо и апел за подкрепа от нейните близки.

„Днес публикуваме това писмо с надеждата, че сред нас ще се намерят благодетели, които ще и подадат ръка в този труден момент. Радостина боледува от тежко онкологично заболяване в много напреднал стадий. След като за повече от година опита всички възможности у нас и съседните страни, единствената надежда за лечение е в болница VERITA LIVE – град Хамбург, Германия. Провеждането на два курса на лечение с медицински транспорт до клиниката са в рамките на 132 000 евро / сто тридесет и две хиляди евро/ по предварителната оферта на болницата. Всеки курс е 6- седмичен и включва редица процедури, които не са налични в нито едно болнично заведение на Балканите. След 13 месеца лечение в страната и чужбина, тази сума вече не е по възможностите на семейството и, затова ние нейните близки, приятели и колеги, трябва да помогнем …Днес !”, пишат близките й.

Дарителската сметка за набиране на средства за лечение на РАДОСТИНА БАТАНОВА, открита на името на нейният син Иван Златков Златев, е: IBAN: BG89UBBS80021081332540, BIC: UBBSBGSF; при банка „ОББ“ АД .