400 горди потомци от Момина църква се събраха в Бургас с любов към Странджа, видни личности поемат своя път оттам

img

Около 400 души се събраха в Бургас на земляческа среща на потомците на първите жители на странджанското село Момина църква, община Средец. Момина църква е най-хубавото село в Странджа планина, само на 7км от Българо-турската граница, то има дълга и богата история. От потомците на първите заселници са израснали видни личности във всички области на стопанския и културен живот на България – това са лекари , учители, инженери, спортисти, адвокати, артисти, певци, строители, народни представители, директори, банкери, кметове и много други с които ние се гордеем, каза един от инициаторите на срещата Тина Писарова.

Сред присъстващите бяха зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, кметът на Средец инж.Иван Жабов, кметът на с.Момина църква Огнян Огнянов, кметът на Равда Андон Бакалов, общинскят съветник от гр.Бургас Живко Табаков, приятели и роднини.

Първата земляческа среща се е провела през 2015 г. в Равда. Последвали са още две срещи - в Несебър и една в София. За първи път тази година се организира и в Бургас.

С усмивка и много настроение присъстващите се заканиха, че слдващия път тя ще се проведе в зала „Арена Бургас“, тъй като желаещите да участват в нея са много.

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    Кремена
    2019-06-28 09:49:46

    Страхотно беше... Нямам думи уникалко

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав