Пенсиониран грък от военновъздушните сили застреля жена си, която се оказа, че е българка, и се самоуби. Жертвата и стрелецът не са загинали на място от куршумите, а са отведени в болница в Атина, като и двамата били в критично състояние. Час и половина след инцидента обаче медиите съобщиха, че мъжът и жената са починали от раните си.

Полицията все още не е потвърдила информацията за смъртта им, както и възрастта им. Според местни медии военният е бил на 70-78-годишна възраст, а жена му на 50-60, пише keeptalkinggreece.com.

Кървавата случка се разиграла пред дома на двойката в предградието на Южна Атина Елинико.

Малко преди 12 часа на обяд мъжът прострелял съпругата си с 12-милиметровото си оръжие. Жената е била на улицата пред техния дом.

По първоначални данни, след като прострелял партньорката си, гъркът влязъл в двора на имота и се самоубил.

"Видях жената на земята, беше ранена и в шок", разказа ученик пред CNN.gr. Българката станала от земята и се опитала да се качи в такси, крещейки "Той ме уби, той ме уби!".

Таксиметровият шофьор е заявил, че чул два изстрела, но не е видял извършителя. Медиите твърдят, че таксиджията е казал на ранената жена да излезе от колата му и че той не може да й помогне.

Полицията разследва случая и мотива на стрелеца. Позовавайки се на свидетели, медиите добавят, че двойката е имала сериозен спор преди изстрелите.

Двамата били женени от няколко месеца.