Руснак вдигна на крака жителите на ул. „Константин Величков“ в Бургас при скандал с един от съседите за неправилно паркирани автомобили пред кооперация. Рускоговорящият мъж е с разрешение за постоянно пребиваване в страната. За конфликта е бил подаден сигнал в полицията. При пристигането на автопатрула чужденецът силно миришел на алкохол, бил с агресивно поведение и заливал с обидни и заплашителни думи съседа си на руски език. Бил предупреден да се прибира, че действията му са неправилни и наказуеми. Той видимо се съгласил и се отдръпнал настрани.

Малко след това обаче, при повторен обход униформените служители пред адреса отново са видели съседа и руския гражданин, който показвал неприлични знаци с ръце към всички, включително и полицейските служители. На място се събрали и други местни жители. Руснакът сипел обиди като „блядь“, „го.но“, „пед...ст“ и други, налитал на бой.

По-късно той е признал пред Районния съд в Бургас за поведението си и му е наложена глоба от 300 лева за дребно хулиганство.