Данаил Вълов, кмет на Червен бряг, и още петима души са задържани за 24 часа по разследване на Спецпрокуратурата и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.Те са разследвани за престъпления по служба в общината, съобщи зам. главният прокурор Иван Гешев, пише "24 часа".

"Една от линиите на разследването е обществена поръчка за "топъл обяд". Делото е започнало по сигнал на журналисти", каза още той.

"Повечето кметове са възложители на обществени поръчки. Става въпрос за лобиране за определени фирми да спечелят обществени поръчки", коментира зам. главният прокурор. Той посочи, че ще даде подробности, когато има повдигнати обвинения.

Самият сигнал е получен от журналист от сайта zovnews.com. За задържането са помогнали и материали, изпратени от Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ), след журналистическо разследване на "Господари на ефира", излъчено на 7 май 2018 г.

"След проверката, осъществена преди няколко месеца, спецпрокуратурата е образувала досъдебното производство", посочи още Гешев.