Брентън Тарант не е оставил писмени послания в книгите за впечатления на туристическите обекти, които се предполага, че е посетил.

Плевен, Велико Търново, Габрово са само част от маршрута му у нас.

След като наел кола от София, австралиецът отпътувал за Плeвен, където пренощувал. Тарант е дошъл на 10- ти ноември. Резервацията е направена онлайн. Не е ясно дали по- рано през деня или след като е напуснал къщата за гости се е отправил към Панорамата. Ясно е само, че след себе си не е оставял знаци.

Тарант пристига в Плевен по късен здрач, с бял автомобил по- голям от миниван, разказва домакинът на къщата за гости.

“Беше с интересен паспорт, затова го разгледах. Имаше доста печати по паспорта. Аз не помня точно какво е, но това ми направи впечатление, че той си е турист ...”, спомня си Йордан.

Австралиецът напуснал стаята около 8-9 сутринта. Предполага се, че е следвал предварително начертан туристически тур. Един от обектите е панорамата “Плевенска епопея”.

Видеокамери запечатват посетителите, но записите се пазят 3 месеца. Екскурзоводите не са запомнили лицето му.

Образът убягва дори на човека- история пред монумента. Юлиян Боев, търговец на сувенири, казва, че за такава физиономия няма спомен.

Наша проверка във Велико Търново и Габрово показа, че противно на очакванията, терористът не е оставил писмени послания в нито един от обектите, които се предполага, че е посетил.

След централна България, турът на Тарант е продължил на юг. Вероятно той е отсядал и в други хотелски обекти, но официална информация за пребиваването му в тях все още няма.

Източник: bTV