Конната база в парк „Езеро” събра най-добрите навръх Тодоровден. Празникът е наречен за здравето на конете, чийто покровител е Свети великомъченик Теодор Тирон. Преданията разказват, че на този ден светецът обличал девет кожуха и отивал при Бога да проси за лято. В негова чест на много места се организират надбягвания с коне.

Стопанинът на базата в Бургас - ОП „Спортни имоти“ и клуб по конен спорт „Кан Крум“отбелязват празника с едно от най-зрелищните упражнения за състезателите - надскачането. За най-малките посетители са предвидени забавни разходки с понита. Входът е безплатен, началото е в 10 часа.

Пред публика, за първи път тази година, ще скачат едни от най-добрите коне на България. Своите умения в атрактивни паркури ще демонстрират професионални състезатели от бургаската конна школа, сред които носителят на купа „Ген. Крум Лекарски“ Пламен Радославов, както и Сияна Базотева, избрана сред 10-те най-добри спортисти на Бургас за 2017 г. След надскачанията, малчуганите също ще могат да усетят тръпката от досега с магнетичните животни, качвайки се на гърба на симпатичните понита Султана и Бенджи. Любимецът на децата ветеранът Пепино вече е в заслужена пенсия.