Костадин Марков: Ако някой смята да направи така, че СДС да не участва на евроизборите, подавайки членове на партията по чужди листи, да си тръгва веднага

img

Националният съвет на СДС, който се проведе днес, бе коментиран от едно от лицата на сините в Бургас Костадин Марков.

„Обсъждали  са  вероятни коалиции с “ДА България” и “формат ЕНП” с ГЕРБ. Политики не са се обсъждали.  По първия вариант са поставени условия на колегите тъмносиньозелени и безцветни, които звучат логично. Сега щяло да се преговаря с ГЕРБ, та да предупредя: Формат ЕНП значи партиите членки да сглобят коалиция и да се явят в обща листа. Не значи да подадеш човек в листата на ГЕРБ през гражданската им квота. Така човека на СДС ще е гражданин симпатизиращ на ГЕРБ, а не представител на СДС. Ако някой смята да направи така, че СДС да не участва на евроизборите, подавайки членове на партията по чужди листи, да си тръгва веднага. Не от ръководни пистове, а от СДС. А не е толкова сложно, дайте да се явим сами пък да видим. Само сложете свестен водач и листата на СДС може да има приличен резултат”, написа в личната си фейсбук страница Марков.

Бургаски регион бе представляван от члена на НИС за Югоизточен регион Дончо Златев.

„Представих позицията на СДС Бургас и СДС Сливен, че ние трябва да бъдем равнопоставен партньор без значение от коалицията от която ще сме част. Също така е много важно и отношението към СДС от кандидат-партньорите ни. Смятаме за абсолютно неприемливо да се отрежда ролята на присъдружна организация на СДС, както и поставянето на нашия водещ кандидат на позиция след 3-та в коалицията Демократична България. Да не забравяме, че коалиция между СДС и водещите две партии в Демократична България би била коалиция между равнопоставени партньори и не може да бъде нищо друго. По мое предложение Националният съвет постави срок на Областните организации до 30 март да номинират кандидат-депутати за евроизборите от името на СДС и да сформират предизборни щабове”, заяви Златев.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018