Eто го адържаният в Бургас британец Оуен, издирван в цяла Европа за въоръжн грабеж в автосервиз

img

Окръжният съд в Бургас гледа мярката за неотклонение на британският гражданин Оуен Улолкот, който беше задържан в Бургас.

Окръжна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „временно задържане под стража“ спрямо британския поданик Оуен У. Той е издирван с Европейска заповед за арест, издадена на 21.02.2019 г. от Магистратски съд в гр.Лийдс. Престъплението, за което Оуен У. се издирва в страната си е заговор за извършване на грабеж, което според британския криминален закон се наказва с доживотно лишаване от свобода.

В Европейската заповед за арест е посочено, че престъплението е извършено между 04.09.2015 г. и 27.09.2015 г. в търговски авто-сервиз в гр.Лийдс. Сочи се, че собственикът на търговския обект е бил наранен с мачете, а по време на грабежа е използван и зареден револвер. Самият грабеж е извършен от други 4 лица, а според британските власти Оуен У. го е планирал и е осигурил превозно средство за спомагане на грабежа, от който са отнети части за автомобил, възлизащи на 140 000 британски паунда.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018