Собствениците на зелените площи в края на ул. „Фердинандова” искат да ги застроят, сградите не трябва да са по-високи от 4-5 етажа

img

Зелените площи в края на улица „Фердинандова” в Бургас са били възстановени на собствениците им, които искат да ги застроят.

„Става дума за два терена от по съответно 400 кв.м. и 900 кв.м. Улицата минава през единия, затова се налага редукция по член 16 от  Закона за устройство на територията. След редукцията, на останалото пространство,  ще могат да бъдат построени сгради с височина не повече от 4-5 етажа”, обясни общинският съветник Георги Манев по време на заседанието на Правната комисия към ОбС, която разгледа докладната. В момента собствениците искат изменение на Подробения устройствен план и Плана за регулация и застрояване за урегулирания поземлен имот в ж.к. "Възраждане", в който попадат терените. Бъдещите сгради, които вероятно ще бъдат жилищни кооперации, няма да могат да бъдат по-високи от тези срещу тях.

Експерти на Община Бургас са извършили оглед на зелените площи, които се намират в самия край на улицата, преди моста в посока стадион „Черноморец”, и са дали становище.  Според заключението на експертите  две от дърветата, които са брястове,  е задължително да бъдат запазени и Подробният устройствен план трябва да бъде изготвен спрямо тях.  

 

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    Вал
    2019-03-14 19:36:48

    Не е задължително да се разреши строителство на сгради. Стига бетон! Стига безумия! Може и трябва собствениците да се компенсират с други терени.

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018