Айтоското село Карагеоргиево в смут от ареста на Сабри: От години обикаля с металотърсач, но не може да е главатар на иманярска мафия

img

Айтоското село Карагеоргиево посрещна с изненада ареста на 35-годишния Сабри, задържан за това, че е подготвял сделка с иманярска колекция.

„От години той обикаля района с металотърсач. Всички знаем, че това е негово хоби, а не действие на професионален престъпник. Работи в строителството. Местен жител е и го познаваме добре. Обикаля района, защото тук се знае, че в посока Айтос е имало римска крепост. Знаем, че е намирал монети, както и метални съдове. Досега не се е чуло да е направил удар в някаква голяма сделка”, заявиха жители на Карагеоргиево пред БургасИНФО.

Припомняме, че полицията задържа 35-годишния мъж за подготвяне на извършване на сделка с незаконно придобити културно – исторически ценности .

В дома му са открити и иззети близо 350 старинни монети и предмети, носещи белезите на движими културно – исторически ценности, датиращи от периода Рим, Древна Гърция и Византия.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019