Планираме и се подготвяме както за европейските избори, така и за абитуриентските балове. Това каза по време на изслушване във вътрешната комисия министър Младен Маринов. По думите му абитуриентите стават все по-дисциплинирани, предаде БТА.

Той отбеляза, че МВР взима всички мерки и има необходимия ресурс. Той допълни, че ще е необходим целият наличен ресурс, тъй като изборите съвпадат с почивни дни и балове. Маринов заяви, че ще бъде направено така, че да се гарантира прозрачността на евроизборите и да преминат при добър обществен ред.

По темата за опростяването на дълговете на вероизповеданията у нас в името на националната сигурност и ограничаване на външното финансиране министърът коментира, че финансирането трябва да се извършва от държавата, а не от външни организации, както и че трябва да се действа превантивно срещу радикализирането.

За посещението си от преди дни в Европол Маринов заяви, че структурата е информационният хъб, който се използва от службите. По думите му България е била посочена като активна страна по отношение на обмен на информация и взаимодействие.