Бюрото по труда в град Бургас започва прием на заявления на безработни лица за включване в обучения за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности.

Безработните лица, които искат да се обучат и да си намерят работа, могат да подадат заявления в бюрото по труда за обучение като: финансист, екскурзовод, готвач, туроператор, машини и системи с цифрово програмно управление и други атрактивни и търсени на пазара на труда професии.

Участниците ще преминат и обучение за придобиване на ключови компетентности.

Кандидатите трябва да са регистрирани в бюрото по труда лица, попадащи в съответната целева група.

По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 8 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи в размер на 15 лв. за тези, които живеят в населено място извън град Бургас.

На минимум 40% от обучените лица ще бъде предложена работа по придобитата професия.

Кандидатите ще бъдат включвани в обучение с оглед на притежаваното от тях образование в съответствие с изискванията на всяка една специалност, поради което е необходимо да представят копие на документ за завършен клас или степен на образование.

Повече информация желаещите могат да получат в офисите на Дирекция „Бюро по труда” –Бургас в градовете Бургас, Средец и Камено.