Невероятен случай на опит за измама е разкрила полицията в Словения – 21-годишна жена, живееща в околностите на Любляна, умишлено си отрязала ръката до китката и поискала обезщетение от застрахователни дружества, представяйки случилото се като инцидент при рязане на дърва за огрев с циркуляр.

Заедно с нея заради планирането и извършването на опита за измама са заподозрени трима мъже от Любляна – на 29, на 58 и на 63 години, в чийто дом всичко било планирано и се случило, пише Index.hr.

Жената и най-младият мъж са оставени от съда в ареста, а другите двама мъже са били освободени.

Заради опита за застрахователна измама те са заплашени от затвор от една до осем години.

Полицията е установила, че в края на миналата година заподозрените подробно са планирали измамата и са си поделили ролите при изпълнението й. След това са сключили застраховки за инцидент с високо застрахователно покритие с пет застрахователни компании.

В началото на тази година, след като вече били платили първите вноски по застраховките, 21-годишната жена умишлено си отрязала ръката с цел да представи това като инцидент при рязане на дърва за огрев.

63-годишният мъж, участвал в опита за измама, й оказал първа помощ и извикал бързата помощ, а отрязаната част от ръката оставил на мястото на „инцидента“. По-късно полицията е занесла тази част от ръката в болницата, където лекарите са успели да я зашият, спасявайки жената от инвалидност.

Няколко дни след „инцидента“ заподозрените поискали от застрахователите обезщетения, но полицията разкрила опита за измама.

Ако измамата беше „минала“, 21-годишната жена щеше да получи от застрахователните дружества 383 000 евро обезщетение, а вероятно и над 3 000 евро доживотна месечна рента за инвалидност. Общата сума, която застрахователите можеха да претърпят като загуба, достига до 3 милиона евро.