Прокуратурата обвини кмета на Созопол за присвояване на близо 2 млн. лв

img
снимка: bTV

Софийската градска прокуратура обвини кмета на Созопол Панайот Рейзи (ГЕРБ) за длъжностно присвояване в особено големи размери и придружаващи го документни престъпления.

Според държавното обвинение в периода от 29 август 2014 г. до 27 март 2017 г. Рейзи, в съучастие с друг общински служител, е присвоил 1 989 474,08 лв. от бюджета на община Созопол, съобщава bTV.

 

Става дума за 33 отделни деяния, свързани с изплащането на суми по фактури за строително-монтажни работи, като парите стигали винаги до сметката на физическо лице, което няма общо с фирмата изпълнител. По данни на прокуратурата самите фактури и договори също не идвали от дружествата, посочени за автори.

Рейзи е с мярка за неотклонение „Подписка”, а ако бъде признат за виновен го грозят до 20 години лишаване от свобода, конфискация на имущество и забрана да упражнява конкретни професии и дейности.

Източник: bTV

 

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    Вал
    2019-03-11 23:13:07

    Предварително не е редно този човек да се нарича престъпник, но винаги съм се питал що за хора се избират за кметове и то в общини с възможности. Този човек, толкова години, почти не си мръдна пръста за развитието на селата в общината. Те са обречени.

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018