Спасяването на 28-годишната Елена, която скочи от Моста сутринта на 2-ри март, все повече прилича на чудо. Оказва се, че спасителите на момичето, което страда от психично заболяване, са двама рибари - Милен Камбуров и Парган Аргинян. Само още 5 минути и Елена нямаше да оцелее, но двамата мъже я виждат в точния момент.

„Отидохме до Фара, имахме една мрежа до пристанището, и като се прибирахме с лодката, ми се стори, че във водата има водолаз. Тя беше с якето, дънките и маратонките си и изглеждаше точно така. Вдигнахме мрежите, пристанахме на плочата, вързахме лодката. Тогава едвам едвам чухме, че изохка. Веднага запалихме лодката отново, отидохме и я издърпахме. Подадохме сигнала на тел. 112 към 08:19ч. Според мен е била във водата поне 20 минути. Не зная как е оцеляла”, заяви за БургасИНФО Милен Камбуров. Той сподели, че момичето се е носило на 150 метра от Моста и ако бяха минали още 5-10 минути, вероятно е нямало да оцелее.

„Аз я издърпах за едната ръка, а Парган за другата. Още малко време и щеше да се удави. Беше запенена, устата й вече беше побеляла”, добави Милен.

Когато са я изкарали, момичето не е можело да говори. Треперила е цялата и няколко пъти е повторила защо, защо. Ключовете й все още са били с халката на ръката й.

Милен е изкарал Елена точно на рождения ден на дъщеря си. Рибарят се надява младата жена да е добре. Според него тя е изкарала късмет, защото това се е случило сутринта, когато има по-голям шанс да я види някой. Ако беше скочила следобед, вероятно изходът щеше да е трагичен.

Животът на Елена е вън от опасност. За храбрата постъпка на двамата мъже, общинският съветник Георги Дракалиев предлага да бъдат наградени с почетна значка от Община Бургас.