Няма български граждани сред загиналите 157 души на борда на катасстрофиралия по-рано днес самолет на "Етиопиан Еърлайнс", сочат данни на българското посолство в Адис Абеба, съобщава МВнР.

Дипломатическата ни мисия в Етиопия в сътрудничество с други посолства получи окончателния списък с пътниците в катастрофиралия самолет.

Жертвите в разбилия се самолет, изпълнявал курс до Найроби, са от най-малко 35 държави, като поне един от пътниците е бил с паспорт от ООН.


По данни, предоставени от авиокомпанията, жертвите са от: Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Джибути, Египет, Етиопия, Израел, Индия, Индонезия, Ирландия, Испания, Италия, Йемен, Канада, Кения, Китай, Мароко, Мозамбик, Непал, Нигерия, Норвегия, Полша, Руанда, Русия, САЩ, Саудитска Арабия, Словакия, Сомалия, Судан, Сърбия, Того, Уганда, Франция, Швеция и един с паспорт от ООН.

Премиерът Бойко Борисов и министърът на външните работи Екатерина Захариева изпратиха съболезнователни телеграми до своите етиопски колеги Абий Ахмед и Уоркнех Гебейеху.
Припомняме, че тази сутрин Самолетът Боинг 737 на "Ethiopian Airlines" се разби със 157 души на борда в Етиопия. Машината е била чисто нова. Боингът е бил доставен на авиокомпанията едва преди 6 месеца. Машината е излетяла от столицата на Етиопия Адис Абеба на път за Найроби. Изчезнала е от радарите едва 6 минути след излитането.