НАП буквално развеселиха народо-населението с трагикомичната си тайна специализирана акция под прикритие, провела се при бабите от село Марково. В същото време данъчните години наред продължават да се правят на ударени за престъпните банди, които източиха 16 милиарда лева ДДС.

Историята от пловдивското село Марково е показателна за това колко смешни и дори абсурдни могат да изглеждат институциите ни в лицето на НАП. Агенцията била активирана от кмета на селото Пламен Кабаков, който според лидера на БСП Корнелия Нинова бил гербаджия.

Данъчните отишли на репетиция по народни танци в местното читалище и влезли под прикритието на любители на хората с искане уж да се запишат за една репетиция. Съставът ги приел и служителите се хванали на хорото заедно с възрастните жени да потропат малко. Накрая когато всички извадили по 1.50 лв., за да платят на хореографа нападжиите поискали касова бележка. След като не получили свалили „маските“ и се представили за контролен орган, който безпощадно бди за спазването на законите на страната.

Тази сутрин говорителят на НАП Росен Бъчваров е бил поканен да обясни за случая по една от националните телевизии. Той обаче, явно засрамен,е отказал участие и обяснил, че НАП ще си „затвори очите“ за „безпрецедентния грабеж“ от бюджета държавата, източван от възрастни жени, които играят хора.

Историята, която ви разказваме е истинска и звучи, колкото комично, толкова и трагично, на фона на проскубания от престъпни банди бюджет, които безнаказано източиха милиарди. Абсурдността се засилва и от опростените над 8 милиарда дълг, които Мюфтийството е натрупало към държавата от неплатени осигуровки и данъци.

Случката в село Маркова е поредното доказателство, че живеем в страната на абсурдите и че изненадите ни дебнат отвсякъде. Очевидно е че вече България стана опасно и да се ходи да танцуваш хора, защото не се знае кой всъщност подклеква до вас.

От профилът на кмета на село Марково се вижда, че той самия рекламира танцовата дейност и то мнокогратно.