Четирима са задържани при акция на полицията срещу разпространението на наркотици в бургаския ж.к. „Изгрев“. Те са арестувани след претърсване на жилище, наето от 29-годишния Никола Дишков.

Служители от Пето Районно управление - Бургас извършили претърсване в апартамент, разположен на първия етаж във вх. 3 на бл. 69, отдаден под наем на 29-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия и на 27-годишна бургазлийка.

Мъжът, заедно с 19-годишната си приятелка, обитавал една от стаите, а 27-годишната бургазлийка и нейния 30- годишен приятел второ помещение от апартамента. При извършеното претърсване в стаята на криминално проявения и осъждан бургазлия са намерени и иззети близо 50 грама тревна маса / марихуана/ и множество таблетки, чийто точен състав е в процес на изясняване. В ползвания от 27 годишната бургазлийка лек автомобил – „Мерцедес S”, с монтанска регистрация, са открити : пакетче с амфетамин, пакетче с прахообразно вещество / чийто състав ще се изследва от служителите в Базовата научно-техническа лаборатория/ и угарка от саморъчно свита цигара с марихуана.

Към момента и четиримата бургазлии са задържани за срок от 24 часа, като процесуално-следствените действия по случая продължават от служители на Пето Районно управление - Бургас.