Община Бургас отправя интригуващо предизвикателство към всички артисти от различни изпълнителски жанрове в страната - участие в най-новия фестивал на уличните изкуства в морския град - "Летен БулевАРТ". Четири поредни седмици през юли, в дните от четвъртък до събота, индивидуални изпълнители и артистични групи ще представят зрелищни спектакли, уличен и куклен театър, фокуси и забавни шоу програми директно пред жителите и гостите на Бургас.

Предизвикателството е към всички, които обичат изкуството във разнородните му форми и търсят нестандартни начини за изява на своя талант и способности.

За впечатляващите и колоритни изяви на участниците ще бъдат предоставени най-красивите и атрактивни сцени и пространства в центъра на Бургас - пешеходните зони "Александровска", от пресечната ул. "Милин камък" до Часовника и цялата "Богориди" до Морската градина.

В летния и пъстър фестивал могат да участват музиканти, певци, стенд-ъп изпълнители, живи статуи, карикатуристи, художници, театрални артисти, танцьори, илюзионисти, жонгльори, акробати, мимове, артисти на кокили и представители на други видове изкуство.

Артистите, които желаят да приемат предизвикателството, трябва да изпратят творческа автобиография с посочени адрес, телефон и e-mail; кратко описание на изпълнението, придружено със снимки, видео или линк и възможни дати за участие на е-mail: streetfestival_burgas@abv.bg. Предложенията ще се приемат най-късно до 30.04.2019 г.

Ето и регламента за участие във фестивала:

Фестивал "Летен БулевАРТ"

Бъдете близо до своята публика, покажете на всички какво умеете и натрупайте опит, а може би и последователи.

Кой може да участва?

Артисти (индивидуални изпълнители, групи или състави):

музиканти, стенд-ъп изпълнители, живи статуи, карикатуристи, художници, куклен или уличен театър, танцьори (класически, модерен балет и др.), илюзионисти, жонгльори, акробати, мимове, артисти на кокили, певци (джаз, поп пеене, др.) и представители на други видове изкуство.

Време на провеждане:

От четвъртък до събота, четири последователни седмици през юли 2019 година (4, 5, 6 юли; 11, 12, 13 юли; 18, 19, 20 юли; 25, 26, 27 юли) от 17:00 до 24:00 часа.

Община Бургас осигурява:

  • сцени и открити пространства, озвучаване;
  • заплащане от 100 (сто) лева (на артист, на ден)

Как да се включим:

Желаещите трябва да изпратят своите предложения на е-mail: streetfestival_burgas@abv.bg в срок до 30.04.2019 г., като представят:

- творческа автобиография, с посочени адрес, телефон и e-mail;

- кратко описание на изпълнението, придружено със снимки, видео и/или линк;

- възможни дати за участие.

И още:

  • Всеки от участниците ще има задължително време за изява - минимум 30 минутна програма, по три участия на ден, на три различни локации;
  • Артистите ще могат да изпълняват своя програма извън задължителните участия в заявения от тях период, на различни точки в градската среда, но за нея организаторът не поема финансово обезпечаване;
  • Събраните средства от публиката и от художествени произведения, създадени по време на и за целите на фестивалната програма, остават за съответния артист/и;
  • Артистите сами избират и осигуряват сценичното си облекло, аксесоари и реквизит, както и всичко необходимо за тяхното представяне;
  • С одобрените участници ще бъдат сключени индивидуални договори;
  • След приключване на срока за записване и подбора на участниците, одобрените изпълнители ще получат утвърдена фестивална програма с карта на локациите и часовете за участие.