Добра новина: Започна ремонта на възловите ул. „Мусала” и част от ул. „Княз Борис I” в Поморие, вижте какво ще бъде обновено

Общинско предприятие „Благоустройство, комунални и строителни-ремонтни дейности” от днес започна работа по обновяването на ул. „Мусала” в квартал „Свети Георги”, Поморие. Тротоарите и пътният бордюр ще бъдат изцяло подменени чрез полагането на нова бетонна паважна настилка. С цел подобряване на пътната безопасност ще бъдат направени напречни маркировки за ограничаване скоростта на движение. На всички пешеходни пътеки ще се изградят и подстъпи, осигуряващи достъпна среда за хора с увреждания и майки с детски колички.

Паралелно с дейностите по ул. „Мусала”, ОП БКСРД обновява настилките в още два участъка от ул. „Княз Борис I” – в района на НЧ „Светлина 1939” и пред бившето радио Тива.

С достъпна среда за хората с увреждания скоро ще бъде и кръстовището на улиците „Солна” и „Европа”. Изграждат се необходимите подходи, като успоредно с това се оформят джобове за контейнерите за битови отпадъци, с което ще се осигури по-добра видимост за шофьорите.

Възможно е концентрацията на строителна техника да доведе до временни затруднения при движението. Молим живущите на съответните улици, както и водачите на МПС, да проявят необходимото търпение до приключване на ремонтните дейности, призовават от Община Поморие.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Цанко Цанков се бори за рекорд - преплуване на Бургаския залив

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец